5 april - Reisverslag uit Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten van AbuDhabi - WaarBenJij.nu 5 april - Reisverslag uit Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten van AbuDhabi - WaarBenJij.nu

5 april

Door: AbuDhabi

Blijf op de hoogte en volg

05 April 2012 | Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi

Weer tijd om eens wat op te schrijven! Het is alweer april.
Na de kerstvakantie weer een hoop gebeurd. Allereerst, het zal niemand ontgaan zijn, hadden we begin januari koninklijk bezoek in Abu. Dat was een heel gebeuren. Samen met 3 collega’s waren we ook officieel door de ambassade uitgenodigd om aan de statafels een gesprek te hebben met Bea. We zouden 6 minuten de tijd hebben. Eerst moesten we allemaal om de beurt langs de Koningin, Willem Alexander en Maxima en ze een hand geven. Arme mensen: 450 handen geven! Zie je het voor je: zo’n lakei die dan keihard roept: Mevr. Nel van Silfhout, locatieleider en docent van het Rijnlands Lyceum in Abu Dhabi…!! en dan kom ik, op veel te hoge hakken, met enorme pijn in m’n voeten, oppassend dat ik niet languit ga!! Haha, daarna konden we gelukkig eindelijk aan het bier! Was toch leuk om mee te maken. Veel hotemetoten, die naar de manicure en naar de kapper waren geweest en er echt heel erg chiekies uitzagen!
Zaterdag 14 jan. hadden we een schaatsochtend georganiseerd met alle kinderen van school en de families. Dat was ook heel leuk. Alle ouders hadden wat lekkers meegenomen, er waren oliebollen, warme chocolademelk, pannekoeken, ontbijtkoek..pizzaatjes etc. Toen we klaar waren met schaatsen hebben we lekker buiten een picnic gehouden onder de bomen in het zonnetje.
Daarna waren het hectische weken in voorbereiding op de inspecteur, die 14 en 15 feb. onze school kwam bezoeken. Wat een gedoe. Alles moet dan op papier staan, overal moeten verantwoordingen over geschreven zijn en je moet zorgen dat alles snel en goed uit te leggen valt en te verklaren. De inspecteur ophalen in het hotel, met hem lunchen, dineren….Gesprekken met de ambassadeur en de Principle van de gastschool…Ik was kapot na 2 dagen. Maar het is gelukkig super goed gegaan. Het was een aardige man, ik had hem al wel eens eerder ontmoet bij de REW-conferenties. We hadden overal voldoendes voor, met extra goede beoordelingen voor kwaliteitsbeleid, schoolklimaat en leeropbrengsten. Dus dat was heel prettig!
Die komen pas over 4 jaar weer terug…en dan ben ik hier al lang weer weg!
De definitieve versie van het rapport is net klaar. (mochten jullie heel geïnteresseerd zijn dan kan je het vinden op de site van de onderwijsinspectie…hahaha..geen hond….!!)
Daarna zou Jeannet een weekje komen maar wegens omstandigheden is dat niet doorgegaan! (laten we het hier maar op houden toch Jeannet?)
Was wel een teleurstelling, maar wat in het vat zit verzuurt niet.
14 maart zijn Rina, Joke en Han op vakantie gekomen. Eerst zijn ze 10 dagen hier geweest en van 24-31 maart zijn we met z’n vieren naar India geweest. Radjasthan wel te verstaan. Nou…dat was een heel avontuur zeg. Een supermooie reis gemaakt. Wel heftig hoor, India, druk, chaotisch, het verkeer….Ongelofelijk. Ik ben echt heel blij dat we het er levend hebben afgebracht! Koeien op de weg, honden, apen en heeeeeel veel Indiërs. We hebben de steden Delhi, Agra, Jaipur en Pushkar bezocht. We hadden een auto met chauffeur…jaja, een luxe, maar heel prettige manier van reizen. Mocht iemand ook naar India willen, ik heb beloofd om een beetje reclame te maken. http://devarosa.home.xs4all.nl
De auto kostte voor 4 personen 60 euries per dag, de chauffeur, benzine, alles inbegrepen. We hadden 1 hotel zelf geboekt, de andere hotels ook allemaal door Sushil geregeld. De Taj Mahal was adembenemend mooi….Agra ontzettend vies..
We hebben heel veel gezien: paleizen, graftombes, forten, tempels en natuurlijk hebben we ook een ritje op een olifant gemaakt. 8 dagen was genoeg en we vonden het allemaal weer heel fijn om terug te keren naar ons rustige, schone huis in Abu Dhabi. Na nog 1 dagje rustig bijkomen aan het zwembad (nou ja, rustig..de koffers moesten allemaal nog ingepakt worden en dat kan ook voor stress zorgen als je theepotjes, Perzische kleedjes en sieraden hebt gekocht!) zijn de vriendinnen maandagmorgen vroeg weer vertrokken naar Amsterdam. (lees: en hun kinderen!) Ja, ik was wel een beetje jaloers! Maar ik moet nog een paar maandjes wachten. 24 juni vlieg ik terug voor de zomervakantie! Ben er dan weer ruim 2 maanden.
Heel lekker was het weer om op Skype even lekker met Roos en San te kletsen van de week. Roos had haar afstudeeropdracht af en ingeleverd…nu maar hopen dat het voldoende wordt beoordeeld. 26 april vertrekt ze voor 2 maanden naar Paramaribo, voor haar stage, daar heeft ze erge zin in uiteraard!
Daan en Merel zijn net teruggekomen van hun 3 maanden Azië-trip. Zij hebben het geweldig gehad. Frans is in Nederland, en Sander kwam uit Maastricht, dus ze zijn vanmorgen met z’n allen naar Schiphol gegaan om ze op te halen. (ook daar had ik bij willen zijn natuurlijk!). Allemaal zijn we weer blij dat ze terug zijn!
Met Sander gaat het ook goed. Hij is aan het afstuderen. Komt vaak in het weekend naar Den Haag om, net als vorig jaar bij zijn strandtent te werken! (Die hebben ze niet in Maastricht!) Als het goed gaat, is hij van de zomer klaar en dan moet hij alleen nog 1 stage doen. Waar dat zal zijn is nog niet helemaal zeker.
Hij heeft een geweldig tijd gehad in Zuid-Afrika, waar hij van half november tot eind januari heeft rondgetrokken. Begonnen in Johannesburg en geëindigd in Kaapstad!
Benjamin is nog steeds heel druk bezig met zijn appartement. Het is nu wel bijna klaar en wordt steeds mooier! De afgelopen 2 weken was Frans er dus, Benjamin had 2 weken vakantie opgenomen en ze zijn samen hard aan de slag geweest heb ik begrepen!
Ik heb deze week nog vrij. Zondag, 1e paasdag, weer beginnen. Daar doen ze hier niet aan, Pasen! Ik zet wel af en toe de Mattheuspassion op, kom ik toch een beetje in het sfeertje!
Gisteravond met Ingrid in Dubai naar een cabaretvoorstelling geweest van Richard Groenendijk, georganiseerd door de Nederlandse Vereniging. Ik had nog nooit van hem gehoord, maar vond hem erg goed.
26 April is er het jaarlijkse Oranjefeest, dit keer komt Walter Kroes… Ik ga dan niet zoals vorig jaar van te voren eten (wisten wij veel), maar ga daar los aan de haring, patat, frikadellen, bitterballen, zuurkool, poffertjes en natuurlijk de Heinekenbiertjes!
Ook op school komt het Oranje-kinder-Koninginnedag feest er weer aan met de nodige organisatie! Wel een stuk relaxter dan vorig jaar…ik weet nu hoe alles gaat.
En heel veel ouders van school helpen mee, dat is ook wel heel gezellig!
Volgende week komt Karin op bezoek, een week, met haar dochter Sabrina. Sabrina zat met Daan samen op de kleuterschool in Portugal! Gezellig. Dan een weekje niks en dan komen Sabine en Erik, collega’s van de Mondriaan. Allebei uit het onderwijs dus ik ben al aan het verzinnen hoeveel en welke lesjes ze kunnen geven!!
Daarna nog een week of 6, Cito-toetsen, rapporten, afronden op school en dan…wegwezen hier!
Met mijn moeder gaat het gelukkig goed. Haar spreek ik ook vaste prik iedere week op Skype…(als we dat toch niet hadden!) Ook met Eef gaat alles goed.
Hij is, zoals altijd, druk met van alles, sporten, Spaans leren en met zijn vriendin Monique. Die heb ik met Kerst ontmoet…ken haar natuurlijk nog niet echt, maar het lijkt me een leuk mens! Ze hebben het gezellig samen zo te horen!
Het weer hier was steeds nog goed te doen, niet heet. Maar sinds dinsdag is het steeds minstens 35 graden en het ziet er niet uit dat dat gaat veranderen! Maar lekker hoor, het zwembad is nog maar 25 graden, dus een duikje koelt nog lekker af!
Morgen weer weekend en ga ik met Ingrid weer lekker ons dagje strand doen.
Ook zij heeft af en toe bezoek en dat is steeds gezellig, we leren elkaars vriendinnen en familie al aardig kennen. We zitten beiden in dezelfde situatie en dat schept een band. Heel fijn om hier ook een echte vriendin te hebben. Dat ze ook uit Den Haag komt en dat we dus vooral ‘Hagenezen’ over de vloer hebben voelt helemaal lekker!
Niks te klagen dus…
Ik hoop dat het ook met jullie goed gaat allemaal! Fijne Paasdagen, liefs en tot de volgende!
(Op FB staan meer foto's!!)

• 05 April 2012 - 18:01

Carla Plomp:

Hey Nel, alweer genoten van jouw mooi verslag. Ik ga ook naar India met 5 vrouwen; Savita en nichten.Ben goed voorbereid wat je allemaal schetst.We. Gaan naar Delhi,Agra, jaipur, Hardwar, Rishikesh en Bombay van 28 apr-14 mei.heb je emailadres van roos voor mij? Wil haar nog een fijne tijd in sur. wensen. Liefs Carla

• 05 April 2012 - 20:32

Myriam:

wat een verhaal, ben weer bij ;) het klinkt allemaal heel gezellig,avontuurlijk en goed! tot in juni dan,
    en dan? wat zijn de plannen?xx

• 05 April 2012 - 20:51

Sabine:

Hoi Nel!
    Het is weer een feestje om jouw verhalen te lezen! Wat heb je weer veel meegemaakt! Leuk, leuk, leuk!
    En ook leuk om de fotos' erbij te zien; de dames in India! Wat een avonturen. Nog een paar weekjes en dan komen we er aan! Het gaat nu snel! Ik verheug me er op om weer lekker bij te kletsen, hoog tijd! Wat betreft de lesjes; voorlezen, iets creatiefs of met toneel en Erik wat met beweging hahahaha ik ben benieuwd!
    Tot snel mails! Liefs Sabinexxx

• 06 April 2012 - 07:58

Marion:

Altijd weer gezellig om te lezen!!

• 08 April 2012 - 06:21

Joke B:

Hoi nel, wat een avonturen, geweldig.
    Heerlijk om te lezen.

• 08 April 2012 - 21:43

Ria En Toon :

Wat heb je het daar toch lekker!
    Zelfs haring en frikandellen. Wat wil je nog meer? Ik heb erg gelachen om je verhalen, zag het helemaal voor me.
    Het is hier nu Pasen, maar helaas geen 31 graden. Toch alles prima in orde. Nog een jaartje werken en dan met pensioen....
    Fijne tijd nog daar! Groetjes, Ria, uit Krabbegat.